vrij voelen zangles Amersfoort
Persoonlijke ontwikkeling en zangles
Vanuit het hart
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Ik ben niet van de stroming 'het maakt niet uit hoe het klinkt, als je je maar vrij voelt'. Het maakt mij wel uit hoe het klinkt. Zangtechniek is een belangrijk onderdeel van de zanglessen die ik geef. Toch, je kan nog zo'n goede zangtechniek hebben, als je hart niet in het lied ligt, zal het nooit echt goed worden. Ik hoef de leerling niet eens aan te kijken; ik hoor en voel wanneer het lied vanuit het hart gezongen is. Ik blijf het magisch vinden!

Contact met lijf en gevoel
Zingen doe je met je hele wezen. Zangles kan je zoveel meer brengen dan 'alleen maar' een mooi liedje zingen. Om goed te kunnen zingen maak je contact met je lijf en je gevoel. Zangles is een prachtig cadeau voor jezelf! Bepaalde aspecten van persoonlijke ontwikkeling zit in iedere zangles. Je kan zelf aangeven hoe diep je hier op in wil gaan.

Ontspanning en ademhaling
Soms vraagt een bepaalde functie in je werk bepaalde kwaliteiten. Ik heb geregeld managers en directeuren op les, die aangeven dat wat ze op zangles leren heel goed kunnen gebruiken voor hun werk. Ze hebben met name baat bij de ademhalingsoefeningen. Werken aan adem geeft ontspanning. Daarnaast kom je rustig en 'in control' over als je laag ademt. Met een lage adem (buikademhaling of middenrifademhaling) kan je beter contact maken met je gevoel. Ik kan er een boek overschrijven. Beter is het om het zelf te ondervinden. Is zingen niks voor jou, maar wil je wel meer leren over ademhaling, houding, jezelf presenteren en stemgebruik? Kijk dan eens op de website van mijn trainingsbureau Spreken & Speechen.

Vrij voelen
Ben jij ge´nteresseerd in je persoonlijke ontwikkeling? Mensen mailen mij met verschillende wensen op dit gebied. Ik krijg mensen die les willen omdat ze een behoefte voelen om zich te uiten, hun eigen geluid willen vinden en zich vrij willen voelen. Ook mensen die los willen komen van spanning, kunnen hun voordeel doen.

Opleiding
Naast mijn conservatorium is mijn opleiding bij 'mens en intu´tie' een waardevolle aanvulling voor mijn zanglessen.

Mirjam Lammertink, Het Zanghuis, Zangles in Amersfoort Vathorst

Privacy