Mirjam Lammertink geeft les aan een volwassene
Zangles in Amersfoort
Het Zanghuis biedt zangles aan voor beginners, gevorderden en professionals uit Amersfoort en omstreken. Het Zanghuis is gespecialiseerd in zangtechniek, jazz en improvisatie en persoonlijke ontwikkeling.

Algemene informatie
Tarieven
Evenementen

ALGEMENE INFORMATIE
Over het algemeen komen de volgende items aan bod:

Zangtechniek:
Houding, adem, vergroten van je bereik, makkelijk zingen en het verbeteren van je klank.

Interpretatie:
Muzikaal zingen, het lied overtuigend brengen, muziek en gevoel samen laten gaan.

Je vrij voelen in het zingen:
Vertrouwen winnen in het zingen, het durven zingen. nieuwe dingen uitproberen, op het gebied van klank, timing en melodische variaties.

Het uitbreiden van je repertoire:
Nieuwe liedjes leren en aanwijzingen krijgen over het zingen in je eigen genre. In overleg wordt er repertoire gekozen uit de lichte muziek.

De zanglessen worden op maat gegeven. Dat wil zeggen dat de lessen worden afgestemd op de wensen en interesses van de leerling. Indien nodig zal er gestimuleerd worden om ook met andere stijlen en aspecten van het zingen kennis te maken. De zanglessen gaan uit van het ‘lichte muziek repertoire' zoals pop, jazz en musical.

Wekelijks zangles
Vaak heeft men in een korte of langere tijd al een manier van zingen ontwikkelt. Hierdoor zijn er ingesleten, goede en slechte gewoontes ontstaan. Veel gewoontes doe je onbewust en zijn moeilijk vanaf te komen zonder coach. Ook al is er een hoop te zien als je voor de spiegel staat, een aantal aspecten van de zangtechniek moet je leren voelen en/of horen. Persoonlijke begeleiding is dan essentieel. Regelmatig les, werkt beter om van verkeerde, ingesleten gewoontes af te komen. Vandaar dat Het Zanghuis gekozen heeft om de zanglessen wekelijks te geven en geen mogelijkheid biedt om om de week te lessen. Aangezien Het Zanghuis gesloten is tijdens de schoolvakanties gaan er 38 tot 40 lesweken in een jaar. Je kan ook korter op les en bijvoorbeeld 10 of 20 lessen volgen.
Eén of meerdere losse lessen
 • Voor mensen die één keer 'tips and tricks' willen krijgen.
 • Voor de ver gevorderden.
 • Wanneer je een mening wilt horen of je geschikt bent om te auditeren.
 • Eén of meer zanglessen kado geven of krijgen.
 • Je wilt graag zangles, maar wekelijks les past niet in je rooster.

  Instromen is het hele jaar mogelijk. De vakanties van Het Zanghuis komen grotendeels overeen met het basisonderwijs in deze regio.

  De balans tussen zangtechniek en andere onderdelen
  Veel mensen die zangles volgen, komen in eerste instantie voor de zangtechniek. De gedachte is vaak: 'zangtechniek moet ik leren, de rest kan ik zelf wel uitzoeken'. Muziek maken is niet alleen techniek. Er zijn vele aanwijzingen te geven, buiten de techniek, waardoor je lied vele malen mooier, oprechter en muzikaler zal gaan klinken. Vandaar dat er tijdens de zangles aandacht is voor onderwerpen als interpretatie en je vrij voelen in de muziek. Nu is de zangtechniek wel een heel belangrijk onderdeel van de lessen. Wanneer je een goede techniek hebt, heb je meer mogelijkheden om je uit te drukken, je klinkt mooier en je bereik wordt vergroot, waardoor je repertoire uitgebreid kan worden. Bovendien spaart het je stem.
  Noten lezen of zonder
  Als je geen noten kan lezen, kan je toch op zangles. Tijdens de les kan er een opname gemaakt worden van de oefening en van het lied, zodat je hier thuis mee aan de slag kunt. Noten leren lezen is niet verplicht binnen de zangles. Wel wordt de leerling gestimuleerd, binnen haar of zijn mogelijkheden, zelf zo zelfstandig mogelijk een lied in te studeren. Wanneer je noten wilt leren binnen de zanglessen, moet je er extra tijd in steken om de meegegeven oefeningen thuis te doen. Het is dan handig om een keyboard of piano thuis te hebben.
  Privéles of duoles

  Privéles werkt erg effectief om meteen in te kunnen springen op wat de leerling op dat moment doet. Op deze manier kun je een heel persoonlijk traject volgen en kun je de zangles op maat geven. Er is voldoende tijd en gelegenheid om in te gaan, op wat er op dat moment gebeurt en om zijpaden te betreden.

  Wil je graag met een vriend of vriendin op les. Dan kan dat. Je kan ook gekoppeld worden aan iemand die zich ook opgegeven heeft voor een duoles. Wanneer één van de twee stopt en er kan niet (meteen) een nieuw duo gevormd worden, is er de keus om ook te stoppen, of de les om te zetten naar privéles.

  TARIEVEN
  Proefles/kennismakingsles:
  30 minuten €22,50

  Wekelijks privé zangles:
  45 minuten (jonger dan 21 jaar) €29,34
  45 minuten (21 jaar en ouder) €35,50

  Losse lessen:
  45 minuten €45,-
  1 uur €60,-
  De bedragen zijn inclusief BTW.

  Een proefles of losse lessen worden na de les contant afgerekend. Voor wekelijkse lessen ontvang je een factuur voor ongeveer 10 lessen tegelijk.

  EVENEMENTEN
  Ik streef er naar om 2 keer per jaar gelegenheid te geven om op te treden. Rond de winter 'kaarsjesavond'. Een gezellige zangavond voor en door leerlingen en een 'leerlingenconcert' waarbij vrienden en familie uitgenodigd worden. Traditioneel worden deze optredens in het woongedeelte van Het Zanghuis gehouden. Geen groot podium met lichten en band, maar optredens met een knus en persoonlijk karakter. Iedereen kan zijn of haar optreden doen, zoals het ook in de les geoefend is.

  Aan alle evenementen zijn geen kosten verbonden.

  Alle evenementen op een rij:

  Maatje-meezingweek:
  In deze week kan je een vriend(in) mee nemen naar zangles. Je kan dan samen aan een lied werken of een duet zingen.
  Open lesweek:
  Deze week kun je je ouders of een vriend(in) meenemen om naar jouw les te komen kijken. Het wordt geen optreden, maar een gewone les die openbaar is. Je kan ook vragen of je bij een andere leerling in de les mag kijken.
  Kaarsjesavond:
  We maken een gezellige avond, waarbij alle leerlingen de gelegenheid krijgen om 1 of meerdere liedjes te zingen voor elkaar. Dit is een avond voor en door leerlingen. Je kan dus geen introducée meenemen. Ik zorg voor de drankjes. Leerlingen wordt gevraagd een paar hapjes mee te nemen.
  Samenspeelweken:
  In deze weken kan je met medeleerling samen een lied doen of je kan iemand meenemen om je te laten begeleiden op bijv. gitaar of piano.
  Microfoonweken:
  In deze weken staat er een microfoon klaar en oefenen we het zingen door een microfoon.
  Leerlingenconcert:
  Op deze dag geven we een concert waarbij we familie of vrienden uitnodigen om te komen kijken.
 • Privacy